Tietoa meistä

Uniogen Oy on terveysteknologian edelläkävijäyhtiö, joka kehittää uuden sukupolven diagnostiikkaratkaisuja syöpien ja infektiotautien tunnistamiseen. Uniogenin missio on mahdollistaa aikaisempi diagnoosi ja nopeampi hoidon aloittaminen kehittämällä innovatiivisia diagnostiikan ratkaisuja sairauksien ja patogeenien aikaisempaan tunnistamiseen. 

Uniogenin vahvuutena on monitieteellinen osaaminen, mikä on syntynyt kolmen yli 10 vuoden ajan omilla erikoisalueillaan menestyksekkäästi toimineen yhtiön fuusioitumisesta vuonna 2022. Uniogen muodostui Abacus Diagnostica Oy:n (perustettu 2004), Kaivogen Oy:n (2007) ja Labrox Oy:n (2011) yhdistyessä. Yhtiön toimitilat sijaitsevat Turussa ja se työllistää noin sata biotieteen ammattilaista. 

Uniogenin valmistamia tuotteita myydään globaalisti. Yhtiön myynnistä 21 % suuntautuu Eurooppaan, 64 % muualle maailmaan ja 14 % kotimaisille asiakkaille.  

 

Biotieteet (Life Sciences) 

Tuotamme immunomääritystestien reagensseja IVD-teollisuudelle, esimerkiksi proteiinipinnoitettuja mikrotiitterilevy ja puskureita, sekä instrumentteja ja OEM-laitteita (Original Equipment Manufacturer). Lisäksi tarjoamme diagnostisten testien kehitys ja valmistuspalveluita. Uniogenin Upconteknologiaa hyödyntäen keskuslaboratoriotason testien herkkyys voidaan saavuttaa vieritestauksessa lähellä potilasta.  

 

Syöpädiagnostiikka 

Uniogen's Ovarian Cancer Assay Kit with componentsValmistamme kumppaneillemme syöpädiagnostiikan testeihin reagensseja, puskureita ja proteiinilla pinnoitettuja kuoppalevyjä. Kumppaniasiakkaamme ovat USA:ssa, Euroopassa ja Aasiassa toimivia merkittäviä diagnostiikkasektorin toimijoita. 

Lisäksi kehitämme parhaillaan ensimmäistä omaa syöpätautien testiämme, ainutlaatuista glykovariantteihin perustuvaa immunomääritystä munasarjasyövän varhaiseen havaitsemiseen. Testin avulla pyritään mahdollistamaan nykyisin markkinoilla olevia testejä luotettavampi ja varhaisempi syöpädiagnoosi.  

Tartuntatautien diagnostiikka

Uniogen's GenomEra CDX system software

Uniogen valmistaa GenomEra®-järjestelmää ja siinä käytettäviä diagnostisia pika-PCR-testejä. Saatavilla on 11 eri testiä, kuten esimerkiksi testit hengitystieinfektioiden (Influenssa A,  Influenssa B, RSV, koronavirus  SARS-CoV-2) tunnistamiseen sekä kaksi ripulitestiä, joista toinen tunnistaa Clostridioides difficile -bakteerin ja toinen noroviruksen.

Kehitämme parhaillaan myös ainutlaatuista uutta ratkaisua pikatestaukseen yhdistetyllä immunomäärityksellä ja PCR-testauksella. Kehitteillä oleva järjestelmä mahdollistaa useiden sairauksien diagnosoinnin samanaikaisesti yhdellä, monipuolisella ja helppokäyttöisellä laitteella – erilaisissa terveydenhuollon toimipisteissä lähellä potilasta.  

Abacus Diagnostica, Kaivogen and Labrox are now Uniogen

Uniogen is a global pioneer in clinical diagnostics, point-of-care testing, and instrumentation for life sciences.

Uniogen – Enabling diagnosis and care at first appointment